Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خوزستان یک جامعه‌شناس در خصوص طرح موضوع درج نام مادر در کارت ملی، گفت: مطرح شدن درج نام مادر در کارت شناسایی قدم موثر، مثبت و خردمندانه‌ای در جهت تحقق بقیه حقوق زن در جامعه است و امیدواریم این قدم، نخستین قدم برای مشخص شدن جایگاه حقوقی زنان باشد.

دکتر الهه موالی‌زاده در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به درخواست معاونت امور زنان و خانواده رئیس جمهوری برای درج نام مادر در کارت ملی، اظهار کرد: وارد شدن نام مادر در کارت‌های شناسایی، چهار مزیت به دنبال خواهد داشت؛ اولین مزیت به رسمیت شناختن زنان در هویت اجتماعی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: دومین مزیت، دقت در شناسایی افراد است زیرا هویت یک فرد از طریق پدر و مادر وی مشخص می‌شود و بدین ترتیب، شاید برای اولین بار تابوی برتری جنسی در جامعه شکسته شود و جامعه، از پتانسیل بالای زنان در توسعه استفاده کند.

تابوی برتری جنسیتی بالاخره شکسته خواهد شد

موالی‌زاده بیان کرد: این تابو بالاخره در کشور ما شکسته خواهد شد و همان‌طور که در هویت فرزند، نام پدر مطرح است؛ نام مادر نیز مطرح خواهد شد.

وی گفت: همان طور که پدر دارای جایگاه است، مادر نیز دارای جایگاه مهمی است. درج نام مادر در کارت شناسایی و مشخص شدن جایگاه حقوقی مادر باعث ایجاد یک میراث معنوی و افزایش چسبندگی جامعه می‌شود و به ایجاد شرایط سالم و پویا در چارچوب خانواده در بلندمدت کمک خواهد کرد.

با مادران تعارف می‌شود اما جایگاه رسمی ندارند

این فعال حقوق زنان افزود: طبیعتا زن در تمدن‌سازی یک جامعه نقش پررنگ و موثری دارد. امیدواریم که درج نام مادر در کارت شناسایی افراد، قدم نخست برای تحقق حقوق مادران و زنان در جامعه باشد.

وی در خصوص جایگاه رسمی مادران در جامعه بیان کرد: با وجود اینکه به زنان و مادران ما گفته می‌شود که شما نصف جامعه و به وجودآورنده همه جامعه هستید و از این قبیل تعارفات با زنان وجود دارد اما جایگاه رسمی در جامعه ندارند؛ درج نام مادر موجب می‌شود که مادران ایرانی، حداقل در یک جایگاه رسمی قرار بگیرند.

جایگاه زن در جامعه باید تعریف شود

موالی‌زاده گفت: آنچه که مسلم است، این است که جایگاه زن در همه مسائل اجتماعی باید تعریف شود؛ ما هنوز هم در بسیاری از مسائل حقوقی زنان از جامعه توقع داریم که جایگاه و حق زن را شفاف‌تر کند.

این جامعه‌شناس تصریح کرد: این مساله جای بحث و گله بسیاری دارد که چرا حق و حقوق زنان ما هنوز به صورت کاملا شفاف در جامعه مشخص نشده است. البته جای امیدواری نیز وجود دارد که از این به بعد مشکلات پیش روی زنان قدم به قدم رفع شود.

وی ادامه داد: زنان در بسیاری از موقعیت‌ها در جامعه، اثر بسیار پررنگی دارند اما متاسفانه حق آنان نادیده گرفته می‌شود و آن‌ها را با جامعه مردان مساوی نمی‌دانند اما به هر حال به رسمیت شناختن جایگاه حقوقی مادر، قدم خوبی برای تحقق بقیه حقوق مادران است و امیدواریم در ادامه، اتفاقات بهتری رخ دهد.

زنان باید در تعریف "رجل سیاسی" گنجانده شوند

موالی‌زاده با اشاره به تعریف رجل سیاسی، تصریح کرد: چگونه است که زنان در انتخابات نقش موثری دارند و نیمی از جامعه را تشکیل می‌دهند اما در انتخاب شدن و کاندیدا شدن هیچ نقشی ندارند؟ البته اخیرا در تعریف رجل سیاسی، گفته شده که در انتخابات بعدی ریاست جمهوری زنان نیز می‌توانند کاندیدای ریاست جمهوری شوند.

وی افزود: هر چند رای آوردن یا نیاوردن یک زن در انتخابات ریاست جمهوری به جامعه واگذار شده است اما همین موضوع "به رسمیت شناختن حق زنان"، قدم بزرگی در جهت تحقق برابری جنسیتی است.

نادیده گرفتن حقوق زنان در حضانت و سیستم کاری

این فعال حقوق زنان بیان کرد: امیدواریم حق زنان در بحث‌هایی مانند حضانت اطفال و حقوق زنان در سیستم کاری نیز مد نظر قرار گرفته شود. در سیستم کاری، به مردان حقوقی تعلق می‌گیرد که با وجود تلاش‌هایی که زنان می‌کنند، از این حقوق محروم هستند. از قبیل این موارد بسیار زیاد است و چه در محیط کار، چه جامعه و چه در بستر خانواده، حقوق زن باید مشخص و حفظ شود.

وی گفت: مطرح شدن درج نام مادر در کارت شناسایی قدم موثر، مثبت و خردمندانه‌ای در جهت تحقق بقیه حقوق زن در جامعه است و امیدواریم این قدم، نخستین قدم برای مشخص شدن جایگاه حقوقی زنان باشد

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی زنان حقوق مادران حقوق زنان کارت ملی جایگاه حقوقی جایگاه رسمی موالی زاده حقوق زنان حقوق زن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۴۵۰۵۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خدمت به مردم بالاترین جایگاه را در دین اسلام دارد

امام جمعه سنندج گفت: بالاترین خدمت در دین اسلام خدمت به مردم، فقرا و نیازمندان جامعه و عمران و توسعه و آبادانی است که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از کردستان، ماموستا فایق رستمی امروز _جمعه چهاردهم اردیبهشت_ در خطبه‌های نماز جمعه مسجد جامع شهر سنندج اظهار کرد: معلم جایگاه والایی در جامعه اسلامی دارد و دین اسلام بالاترین پاداش‌ها را برای عالمان، دانشمندان و معلمان اختصاص داده است.

وی افزود: جایگاه معلمی تا جایی بالاست که پیامبر اکرم (ص) در حدیثی می‌فرمایند «إنَّمَا بُعِثْتُ لِأُتَمِّمَ مَکَارِمَ الْأَخْلَاق» که در آن هدف از بعثت خود را تکمیل فضائل اخلاقی بیان کرده است.

امام جمعه سنندج خاطرنشان کرد: بالاترین خدمت در دین اسلام خدمت به مردم، فقرا و نیازمندان جامعه و عمران و توسعه و آبادانی است که باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد.

ماموستا رستمی اضافه کرد: شناسایی وظایف، صداقت و تعامل با مردم نیز از دیگر نکاتی که باید همواره مدنظر مسئولان قرار گیرد و آن‌ها ملجا و پناهگاه مردم باشند.

وی خدمت عام المنفعه به دور از باند و باندبازی و اجرای عدالت را نیز از دیگر انتظاراتی برشمرد که مردم از مسئولان مطالبه دارند.

کد خبر 750304

دیگر خبرها

  • چه عواملی در مشارکت سیاسی زنان نقش دارد؟
  • پدر، مادر، ما متهمیم ...
  • محکومیت ۱۰ میلیاردی، تاوان سوء استفاده از کارت سوخت شهروندان
  • جایگاه اختصاصی زنان در ورزشگاه بابل (عکس)
  • تیم میکس تفنگ ایران در جایگاه نهم ایستاد
  • جام جهانی تیراندازی| تیم میکس تفنگ ایران در جایگاه نهم ایستاد
  • چرا زنان بیشتر از مردان عمر می‌کنند؟
  • رژیم صهیونیستی در عرصه نظامی به هیچیک از اهدافش نرسید
  • انتقاد از سکوت مدعیان حقوق بشر از کشتار زنان و کودکان در غزه
  • خدمت به مردم بالاترین جایگاه را در دین اسلام دارد